Néhány jóízű diétás fogás
Zöldbab sonkában
Hozzávalók:
8 szelet gépsonka
24 db zöldbab
Egy nagy pohár natúr joghurt vagy tejföl
Lehetőség szerint friss kapor
Só
Bors
A zöldbabot megmossuk, felesleges részeit eltávolítjuk. A sonkába belecsavrjuk a zöldbabot. A kaprot apróra vágjuk, összekeverjük a joghurttal. Hőálló tálat kivajazunk és a kis zöldbabos sonkatekercseket beletesszük, majd ráöntjük a kapros joghurtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
Jó étvágyat!
Brokkolis virsli
80 dkg brokkoli
4 db baromfivirsli
12 dkg óvári sajt
1 dl ketchup
só, delikát
A brokkolit delikátos vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A virslit is megfőzzük és lecsepegtetjük. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük. A virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolikat a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk.
280kcal/adag
Jó étvágyat!
Diétás madártej

Hozzávalók:
4db tojás, cukorpótló (ízlés szerint), 1, 1/2l tej, 1darabka vanília rúd, 1cs diétás Hass vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A tojásfehérjét kevés cukorpótlóval kemény habbá verjük. 1liter tejet a cukorpótlóval felforralunk, majd a tojáshabból, evőkanállal galuskákat szaggatunk, és a forró tej tetejére fektetjük. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük. Fél percig főzzük, majd megfordítjuk, és még fél percig a tejben hagyjuk. Ezután szűrőlapáttal tálra szedjük. A tojások sárgáját, a 1/2liter hideg tejjel és a Hass pudingporral - először csak kevés tej hozzáadásával - simára keverjük. Ezt a tojásos keveréket a forró tejbe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát, és addig hagyjuk a tűzön, amíg kissé besűrűsödik. A tűzről levéve, az edényt hideg vízbe mártva, - kevergetés mellett - lehűtjük. Üvegtálba töltve, habgaluskával a tetején kínáljuk. Vágott mandulával és kakaóporral megszórhatjuk.
Csirkemell Olaszosan
Hozzávalók négy személyre!
1/2 kg csirkemell
3 db szép paradicsom
Egy csomag mozzarella sajt
só
bors
oregánó
bazslikom
A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd teflon serpenyőben megpirítom mindkét oldalát. Miután ez megtörtént, a csirkemell szeletekre paradicsomszeleteket teszek, majd megszórom bazsalikommal, oregámóval, majd mozzarellát teszek hozzá. A kis csireke halmokat tepsibe teszem és a sajtot megpirítoma tetején!
Nagyon könnyű és finom fogás!
Jó étvágyat!